6 februari 2014 Actie Huuralarm richt zich op gemeenteraadsverkiezingen

07-02-2014 00:00
 

 De Armoede onder huurders moet een ‘hot item’ worden bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Zolang het Rijk niets doet, is het extra belangrijk dat de lokale politiek verantwoordelijkheid neemt. Aldus de Woonbond op zijn vernieuwde site Actiehuuralarm.nl.


 

Huurdersorganisaties die vinden dat het bij de komende gemeenteraadsverkiezingen vooral ook over de betaalbaarheid van het huren moet gaan, vinden op Actiehuuralarm.nl een schat van informatie. Een handreiking met tips voor de beste aanpak; achtergrondinformatie in de vorm van onderzoeksrapporten over de woonlastenproblematiek/armoede onder huurders; aandacht voor de gevolgen van hoge energierekeningen voor de woonlasten, en; een platformpagina waar huurders en huurdersorganisaties ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen. Huurders die de dupe zijn van het huidige huurbeleid kunnen dan melden en op een aparte nieuwspagina wordt verslag gedaan van nieuwe ontwikkelingen, opmerkelijke feiten en geboekte successen.

De Woonbond gaat ervan uit dat gemeenten een rol kunnen en moeten spelen om de woonlasten (huur en energie) betaalbaar te houden. Belangrijk daarbij is dat huurders in de toekomst een betere positie krijgen bij het maken van prestatieafspraken tussen corporaties en gemeente. In afwachting van de wettelijke regeling kunnen huurdersorganisaties nu alvast een positie opeisen om mee te praten over het beleid. De gemeenteraadsverkiezingen bieden bij uitstek mogelijkheden om de politiek uitspraken te ontlokken en mogelijk toezeggingen, waaraan ze na de verkiezingen gehouden kunnen worden.

Lees verder op de site van de Woonbond.nl of klik de volgende link voor het gehele artikel https://www.woonbond.nl/nieuws/3389