Persbericht van SHD

31-07-2013 10:00

Aanvulling door BC op onderstaand persbericht:

Voor de goede orde willen wij u informeren dat dit persbericht de nodige aanvulling behoeft. Ook vragen wij ons af wat de reden van Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek is om een persbericht  uit te laten gaan? Waarom de rol van de SHD verduidelijken? Er is voorgesteld dat de SHD voorzitter Cees Oostindie als bemiddelaar een rol zou innemen, niet als het centrum waar alles om draait.

Een bemiddelaar is iemand die probeert tussen verschillende personen of partijen te bemiddelen om ze tot elkaar te brengen. De benaming bemiddelaar wordt ook wel gebruikt voor iemand die aanbieders en vragers van bepaalde producten of diensten bij elkaar brengt (welks wij liever lobbyen noemen). Bemiddelaars kunnen optreden in zakelijke geschillen en/of transacties op de beurs. De kenmerken van een goede bemiddelaar zijn: neutraliteit, eerlijkheid, inzicht en gezag.

Op persoonlijke titel en zonder instemming van de BC heeft SHD voorzitter Cees Oostindie aan Dunavie doorgegeven dat de BC niet akkoord was met het voorstel. De bewonerscommissie heeft Dunavie eerder via mail en per aangetekend schrijven anders geinformeerd. De uiterste datum waar het persbericht over schrijft was een afspraak tussen SHD en Dunavie. De BC werd pas op maandagavond bekend gemaakt dat Dunavie de volgende dag voor 13.00u uitsluitsel wilde hebben.

In tegenstelling tot wat het persbericht laat lezen kon de bewonerscommissie van de Schaepmanstraat zich wel vinden in dit plan, echter diende er één onderdeel verduidelijkt te worden (een netto vrijkomen van € 220,00 per jaar in de vorm van vastrecht/vaste kosten die wegvallen bij overstap naar persoonlijke ketel). Deze claim van SHD voorzitter Cees Oostindie zou schriftelijk worden aangeleverd op vrijdag19 juli voor 12.00u.

SHD voorzitter Cees Oostindie zou de schriftelijke uitleg van de Woonbond voor ons regelen zodat wij dit mee konden nemen richting de 58 huishoudens om zo het draagvlak van het voorstel te kunnen toetsen tijdens het weekend. Door het niet ontvangen van het afgesproken onderdeel op de afgesproken tijd, konden wij de bewoners niet tijdig informeren noch afstemmen om met elkaar tot een algeheel draagvlak te komen en vervolgens Dunavie te berichten.

De renovatie van de badkamer was geen geschilpunt, directeur- bestuurder Alfred Busser had al aangegeven tijdens het gezamelijk overleg (waar wij wel bij mochten zijn), dat dit geen onoverkomelijk punt zou zijn, dit werd donderdag al door SHD bevestigd.

Er kwamen in tegenstelling tot wat SHD voorzitter Cees Oostindie schrijft geen extra vragen bij; er werden geen vragen beantwoordt.

Wanneer SHD voorzitter Cees Oostindie in zijn rol als bemiddelaar:

- niet op eigen titel voor de BC gesproken had richting Dunavie...

- niet het verzoek aan de Woonbond had stilgezet, die hij notabene zelf adviseerde...

- het eerlijke verhaal had verteld aan de bewoners en Dunavie dat de Woonbond niet  kon garanderen of op papier zetten dat "er bij een individuele ketel, vastrecht (lees: vaste kosten) wegvallen, met als gevolg dat er € 220,00 netto per jaar zou vrijkomen" welks hij claimde op persoonlijke titel ....

en

Wanneer Dunavie even de moeite had genomen contact op te nemen met de BC middels beantwoording van eerder gestuurde informerende mail en aangetekende post of een telefoontje...

... kunnen wij u schrijven dat wat ons betreft dit hele 'MIS GEGAAN' had kunnen worden voorkomen.

 

Wij zijn niet op de hoogte gebracht van het in gesprek gaan met SHD na de zomervakantie. Sterker nog, er is sinds 23 juli geen contact meer met SHD geweest.

Wel heeft de afdeling Wonen van de Gemeente Katwijk contact gezocht met de BC en zijn we benieuwd naar de uitkomst. Nogmaals, wellicht ten overvloede, de bewonerscommissie:

-  is niet tegen het voorstel wanneer het redelijk is, dit is de grondslag van het opstarten van de BC

-  vind het heel spijtig dat 58 huishoudens de dupe zijn door het 'misgaan' van het op persoonlijke titel handelen van SHD voorzitter Cees Oostindie

- meent dat dit toch niet de weg is die voor alle betrokken partijen de juiste is en zoekt een opening die dit wel mogelijk maakt

                        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

‘Waar is het mis gegaan met het complex Schaepmanstraat?’

Dat is de vraag die Cees Oostindie, voorzitter van het bestuur van de Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek geregeld door het hoofd spookt nadat woonstichting Dunavie vorige week heeft besloten om het renovatieproject met groot onderhoud niet volgens het laatste projectplan uit te voeren.

De bewonerscommissie van de Schaepmanstraat kon zich niet vinden in dit plan, daar waar de S.H.D. er wel positief tegenover stond. In de verschillende media heeft u kunnen zien, lezen en mogelijk ook horen waarom Dunavie ‘de stekker uit het plan heeft gehaald’. Daarbij werd ook de bemiddelende rol van de S.H.D. genoemd. ‘Deze heeft helaas niet geleid tot een positief advies van de BC. We hebben als bestuur alle bewoners hierover geïnformeerd zo ook woonstichting Dunavie en wethouder van Duijn met wonen in zijn portefeuille. Maar het is goed om de rol van de S.H.D. in deze nog te verduidelijken’.

Wat moest er gebeuren bij de Schaepmanstraat?
Met het projectplan zou de levensduur van alle woningen en de algemene ruimten in wooncomplex Schaepmanstraat worden verlengd. Gezien het woonplezier van de bewoners, maar ook de mogelijkheden die er lagen om een hele verbeterslag te maken wat betreft de kwaliteit van wonen aangepast aan de vragen en eisen van deze tijd, was eenieders streven om er gezamenlijk uit te komen na een zeer stroeve aanloop. Dat was ook de reden van de komst van de BC.
‘Met het bestuur van de S.H.D. dachten we er donderdag 18 juli uit te zijn waar er nog twee punten met de BC moesten worden besproken; de vaste en variabele kosten voor het energieverbruik en de renovatie van de badkamer in de woningen’. Met een positieve benadering van deze twee resterende punten zou er door de BC dinsdag 23 juli een positief akkoord aan Dunavie kunnen worden gegeven op hun voorstel voor het renovatieproject met groot onderhoud. Dat was namelijk de uiterste datum waarop Dunavie uitsluitsel moest krijgen van de BC.

Deze ‘hobbels’ moesten nog worden genomen
Er komt voor de bewoners een eigen ketel en dan betaal je alleen nog voor het eigen verbruik. Met de komst van deze ketel, waar het projectplan in voorzag, kan iedere bewoner de eigen stookkosten beheren zo ook een eigen energieleverancier uitzoeken. Wat betreft de badkamers, deze worden adequaat en netjes gerenoveerd zo werd door Dunavie verzekerd. Oostindie: ‘Deze punten, hier op hoofdlijnen benoemd, lagen er nog voor de BC om ze te beoordelen. Maar dat gebeurde niet binnen de door Dunavie gestelde tijd en er kwamen eerder vanuit de BC nieuwe vragen bij’.

Hoe nu verder?
Dunavie zal de bewoners informeren over haar verdere plannen met het complex Schaepmanstraat. ‘Ik betreur het dat we niet op één lijn konden komen met de BC. Maar we zullen na de zomervakantie verder met elkaar in gesprek gaan’, zo liet Oostindie weten.

Ook te lezen op: https://www.vandaag.nl/katwijk/ .. https://www.dichtbij.nl/duin-en-bollenstreek/regio/regio.aspx ..


Maak een gratis website Webnode